Publicatie Ironie & Illusie, de wereld van Guusje Beverdam

Publicatie Ironie & Illusie, de wereld van Guusje Beverdam

Recent is het boek Ironie & Illusie, de wereld van Guusje Beverdam verschenen. Deze publicatie geeft een fraai overzicht van het keramisch werk van Guusje Beverdam van de afgelopen 35 jaar. De Stichting Van Achterbergh-Domhof heeft hieraan een bijdrage geleverd.

Guusje Beverdam, geboren in Rotterdam, studeerde tussen 1983 en 1988 aan de AKI in Enschede. Ze specialiseerde zich in keramische kunstwerken voor binnen en buiten. In 1989 ontving ze het Startstipendium Fonds BKVB. Met haar vrije werk exposeerde Guusje reeds tientallen malen in binnen- en buitenland. Zo waren haar werken onder andere te zien tijdens Art Twente Expo te Hengelo, in Institut Néerlandais te Parijs, de Kulturhalle in Münster en het Stedelijk Museum te Amsterdam.

Naast vrij werk heeft Guusje ook verschillende werken in opdracht gemaakt. Een van de meest in het oog springende werken is zeker de bank in het centrum van Enschede. Deze bank voor de Twentse Schouwburg is door de inwoners enthousiast ontvangen. Dit prachtige voorbeeld van toegepaste kunst als straatmeubilair, is dan ook een gezichtsbepalend onderdeel geworden van de stad Enschede.

   

 

Voor meer informatie zie: website Guusje Beverdam