Catalogus 92

Catalogus 92

Catalogus 92

Kunstenaar
Kees van Renssen
Datering
1941

CVA 188
Staande figuur
Aardewerk, gevormd in drie delen
Decoratie gestempeld en gegraveerd, engobe
72 x 32 cm
1963
Literatuur: Pottenkijker 2
In bruikleen van de Stichting van Achterbergh-Domhof aan Museum het Princessehof


In 1963 leerden Kees van Renssen en Van Achterbergh elkaar op een bijzondere manier kennen. Door een fotograaf van het Stedelijk Museum werden foto’s gemaakt van onder meer deze plastiek van Kees van Renssen in de Sandberg-vleugel van het museum. Wim de Vries (de leraar van Van Renssen aan de kunstnijverheidschool) en Kees van Renssen gingen Sandberg hiervoor bedanken en voor de veiligheid werden de beide plastieken onder de verwarming gelegd. Toen zij terugkwamen was op de Staande figuur een kaartje aangebracht door Van Achterbergh.
Kees van Renssen wist toen nog niet wie deze verzamelaar was, Wim de Vries drong erop aan contact op te nemen. Het werk werd na de tentoonstelling in het Haagse gemeentemuseum Pottenbakkers Nu (1963) door de Porceleyne Fles, die over het werk van Kees van Renssen beschikte, aan Van Achterbergh verkocht.
De verzamelaar aarzelde lang over de aankoop: “Eerstens is het een kostbaar stuk, ten tweede is het formaat bepaald niet klein, ik moest er gewoonweg aan wennen.”(brief aan Kees van Renssen 25 februari 1964)

Meer objecten

Terug naar zoekresultaat