Catalogus 95

Catalogus 95

Catalogus 95

Kunstenaar
Kees van Renssen
"

CVA 272
""cancelled""
Aardewerk, gevormd
Ingegrifte, gestempelde decoratie, engobe, glazuur
43 x 29 x 15 cm
1979


Ingrijpend en van grote invloed op het werk van Van Renssen was het vliegtuigongeluk waarbij zijn zus Gerrie met haar echtgenoot Rob en vier vrienden in de Verenigde Staten het leven verloren.
Kees van Renssen vervaardigde een groot aantal realistische objecten over de vliegramp met bouten, koffers en stoelen en stenen waarop steeds weer de gegevens van de ramp werden geregistreerd.
De objecten werden op een indrukwekkende expositie in galerie de Fiets in Delft getoond. Deze tentoonstelling was opgedragen aan Gerrie en Rob.
Dit gevoelige object stond Kees van Renssen af aan Van Achterbergh. Het is een stille getuigenis van het drama en Kees van Renssen wilde er eigenlijk niets voor hebben. Na 1980 sloeg de ceramist een andere weg in en vervaardigde hij veelal monumentaal werk in de noordelijke provincies waar hij toen verbleef. Van Achterbergh vond dat dergelijke opdrachten afbreuk deden aan het echte pottenbakkersvak. Wellicht omdat hij monumentaal werk niet kon verzamelen. Hoewel Kees van Renssen ook unica bleef vervaardigen, zou Van Achterbergh nooit meer iets van de ceramist verwerven.

"

Meer objecten

Terug naar zoekresultaat