Catalogus 31

Catalogus 31

Catalogus 31

Kunstenaar
Eduard Hermans
Datering
1959

CVA 976
Vaas-object
Steengoed, gevormd uit gegoten delen
Glazuur
28 x 32.5 x 32.5 cm
1994


Eduard Hermans studeerde in 1984 af aan de Rietveld academie. Blijkbaar was de belangstelling voor de eindexamenkandidaten van de academie toen al geluwd bij Van Achterbergh, want de drie werken in de collectie stammen allen uit de jaren negentig. Hermans vervaardigde unica uit multiple elementen die herhaaldelijk in zijn objecten terugkeren. De container poten van deze tafel moeten gezien worden als vazen. Eduard Hermans weet de vaasvorm zo te verstoppen in zijn sculpturale objecten, dat dikwijls vergeten wordt dat het van origine vazen zijn. Een ander werk van Hermans in de collectie van Van Achterbergh, een bolvorm in een raamwerk, heeft ook een ‘verstopte’ vaasmond.

Het object heeft een sterke Japanse invloed, ontstaan na een verblijf van vier maanden in Japan in 1994. Dit verblijf was mogelijk door het winnen van de Japanse design prijs van het bedrijf INAX.
Het object stamt uit een serie van objecten met dezelfde beeldtaal. Een vergelijkbaar object bevindt zich in de collectie van het Frans Hals Museum. De tafelvaas kocht Van Achterbergh bij Galerie Carla Koch in 1994.

Meer objecten

Terug naar zoekresultaat